tea-bag-tebgiahi

دمنوش مناسب فصل پاییز

بهترین چایی های گیاهی مخصوص فصل پاییز

دم نوش ها سالیان درازی است که با زندگی ما انسان ها عجین شده و در درمان بیماری های متعددی به طب سنتی یاری رسانده اند. نوشیدنی ها هم مانند مزاج های آدمی متفاوت هستند و با شروع هر فصل نوع آنها تغییر می کند. به عنوان مثال تابستان با نوشیدنی هایی که مزاج خنک و مرطوب دارند و زمستان با نوشیدنی های گرم و خشک همراه است.

با فرا رسیدن فصل پاییز برگ ها می ریزند و اگر از نزدیک، گوش فرا دهید لباس های گرم تان از داخل کمد شما را صدا می زنند. فنجان ها هم همینطور، چون هیچ چیزی بهتر از یک لیوان چای گرم در این فصل نمی چسبد.

به گفته زو کیسام Zoe Kissam گیاه‌شناس در طب سنتی، چای های داغ یک راه ساده برای مراقبت از خود در روزهای پاییزی است. اولویت بندی موارد ضروری برای خواب بهتر و مصرف مواد غذایی مانند سوپ، گیاهان ریشه ای و چای داغ در این روز ها اهمیت بالایی دارد.

در پاییز چه اتفاقی برای بدن مان می افتد؟

در فصل پاییز شب ها معمولا سرد و مرطوب و روز ها گرم و خشک هستند. باید در طول زمان کم کم به این تغییرات روزانه عادت کنیم. این خشکی و تغییرات دما پیامی به بدن می رساند که نشان دهنده تغییر فصل است ولی نه یک تغییر فصل کامل. مفهوم پیوستگی بین فصول در Ayurveda به عنوان توساندی rtusandhi شناخته می شود:زمان تغییر، زمانی برای مکث و بازتاب.
برای بدن شما چه مفهومی دارد؟ این تغییرات دما می تواند باعث ایجاد بیقراری، هضم نامنظم و خشکی غشای مخاطی شود. این خشکی بینی، ریه و مسیر های گوارشی را نسبت به گرد و غبار، گره و میکروب ها آسیب پذیر کرده و در نهایت منجر به بیماری می شود. جالب این جاست که بدن ما دقیقا می‌داند به چه چیزی نیاز دارد. بنابراین ممکن است دل تان یک لیوان چای داغ بخواهد، ولی حقیقت این است که بدن ما واقعا به گرما نیاز دارد.
مهم ترین عامل، زمانی که به دنبال مصرف ادویه یا گیاه خاصی هستید هواست که گرم یا سرد باشد. در Ayurveda واژه گرمی یا حرارت به خواص گیاه و کاری که در بدن انجام می دهد مربوط می شود. برخی از گیاهانی که در ادامه از آن ها نام می بریم مانند تولسی (Tulsi) در تحریک و بهبود سیستم ایمنی، نقش عمده ای ایفا می کنند. سایر گیاهان، ویژگی خنکی دارند، مثل نعنا ولی منافع دیگری برای بهبود سیستم گوارش دارند.

دمنوش زنجبیل

دمنوش زنجبیل به دلیل اینکه حاوی میزان زیادی مواد مغذی است باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر نفوذ میکروب و ویروس‌های فصل پاییز می‌شود. برای از بین بردن انقباضات دردناک و گرفتگی عضلات و همچنین برای درمان سرماخوردگی می‌توان از دمنوش زنجبیل استفاده کرد.

دمنوش آویشن

دمنوش گیاهی آویشن به دلیل اینکه خاصیت ضدعفونی و ضد باکتری دارد از بروز بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آرتروز که باعث آسیب وارد شدن به بدن افراد می‌شود جلوگیری می‌کند.
این دمنوش برای از بین بردن درد مفاصل، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیک، دردهای عضلانی، مفصلی و روماتیسمی، برونشیت، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفسی مفید است. همچنین آویشن ضد سرفه و خلط آور است.

دمنوش میخک

یکی دیگر از دمنوش‌ها برای فصل پاییز، دمنوش پاییزی میخک است. میخک، اثر نیرودهنده و ضدعفونی‌کننده دارد، محرک اشتها و تقویت‌کننده بدن است و برای درد کمر نیز مفید است.

دمنوش نعناع

مهم‌ترین خاصیت این دمنوش برای فصل پاییز، تأثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دل‌پیچه، تهوع و اسهال است. همچنین برای رفع سینه درد و سرفه نیز بسیار مؤثر است. سوزش، درد، دشواری در تنفس و تولید خلط تنها تعدادی از نشانه‌های بسیار ناراحت‌کننده سرماخوردگی است که حتماً تجربه کرده‌اید اما مصرف برگ‌های نعناع می‌تواند به تسکین دادن بخش عمده از اثرات آزاردهنده ناشی از بیماری کمک کند.

دمنوش دارچین

دارچین نیز یک دمنوش برای فصل پاییز است که می‌تواند در ان فصل بسیار کارآمد باشد. دارچین مصونیت بدن را در مقابل امراض بالا می‌برد. اگر حس می‌کنید ضعیف شده‌اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید.
دمنوش دارچین برای دردهای عضلانی مفید است. به‌عنوان تب بر از آن استفاده می‌شود ، رگ‌ها را باز می‌کند و باعث بهبود گردش خون می‌شود.

دمنوش جعفری

دمنوش جعفری برای بهبود بیماری‌هایی مانند التهاب مفاصل و استخوان‌ها و روماتیسم مفید است. موجب حفاظت افراد در برابر التهابات پلی‌آرتریت می‌شود و از آن به‌عنوان مسکن برای پایین آوردن تب استفاده می‌شود. این دمنوش برای فصل پاییز بسیار مفید است و در دیگر فصل‌ها هم مصرف آن خالی از لطف نیست. مقادیر بالای ویتامین C و ویتامین A موجود در دمنوش جعفری باعث تقویت ایمنی بدن شده و با افزایش تولید گلبول‌های سفید خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می‌دهد. علاوه بر این چای و دمنوش جعفری یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای پاک سازی ریه هاست؛ بتاکاروتن موجود در این نوشیدنی خطر ابتلا به حملات آسم را کاهش می‌دهد و خواص ضد عفونی کننده‌ی آن برای درمان سرفه مفید می‌باشد. دمنوش جعفری یک آنتی هیستامین طبیعی است و نوشیدن آن به درمان حساسیت یا آلرژی، تب یونجه و سایر بیماری های تنفسی کمک می‌کند.

دمنوش پونه

از دمنوش پونه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سردردها، مشکلات گوارشی، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد و برای بهبود نفخ شکم استفاده می‌شود. این دمنوش برای پاییز مناسب است زیرا هنگام سرماخوردگی این چای به دلیل داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلط آوری دارد و به تخلیه‌ی ترشحات انباشته شده در ریه‌ها کمک می‌کند و برای کسانی که از مشکلات تنفسی رنج می‌برند، مفید است.

دمنوش اسطوخودوس

یک رژیم سلامت زمستانی، علاوه بر حمایت از سیستم ایمنی باید استرس را هم مدیریت کند، از آن جایی که تعطیلات زمستانه و جنب و جوش و پرخوری‌های آن به خصوص غذاهای چرب می‌تواند روال عادی زندگی را به هم بزند، بهتر است از این چای سنتی به عنوان آرام بخش و بهبود خواب خود استفاده کنید.
اگر اسطوخودوس را به همراه بابونه که یکی دیگر از چای‌های حمایت کننده سیستم عصبی است، میل کنید، می توانید همزمان از خواص هر دوی آن‌ها بهره‌مند شوید.

تکه‌های سیب و گردو

حتی اسمش هم خوشمزه به نظر میاد! هوس شکر را با این دسر خوشمزه در یک فنجان چای درمان کنید. تکه‌های سیب، دارچین و بادام برای این دمنوش خوشمزه ترکیب می‌شوند.

چای کدو حلوایی

یکی از اصلی‌ترین میوه‌ها و محصولاتی که در این فصل موجود است و توسط مردم مورد استقبال قرار می‌گیرد، کدوحلوایی است. خود این میوه به صورت مستقیم استفاده نمی‌شود ولی غذاها، دسرها و کیک‌هایی که در پخت آن از کدوحلوایی استفاده می‌شود خیلی خوشمزه و محبوب هستند. علاوه بر کیک و دسر، نوشیدنی و دمنوش پاییزی کدوحلوایی نیز نوشیدنی مخصوص این فصل هست و نباید از آن غافل شد. می‌توانید با ترکیب کدوتنبل با ادویه‌جاتی مثل زنجبیل، جوز هندی، دارچین و میخک یک فنجان دمنوش مناسب پاییز و خوش‌طعم درست کنید.

برچسب ها: بدون برچسب

نظر دهید

برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید .