برای کبد چرب چی بخوریم؟ درمان فوری کبد چرب در طب سنتی
درمان فوری کبد چرب اگرچه رویای بسیاری است، اما آنقدرها هم سریع اتفاق نمیافتد. آمارها نشان میدهند که حدود 30درصد ایرانیها کبد چرب دارند. البته وجود چربی در کبد طبیعی است اما مقدار این چربی اهمیت دارد. گاهی بیشتر از 5 تا 10درصد وزن کل کبد را چربی فرامیگیرد. در اینصورت میتوان گفت فرد به بیماری کبد چرب مبتلا شده است.
کبد چرب در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و یک بیماری خاموش است. اما همین تجمع بیش از حد چربی در کبد میتواند بهمرور مشکلاتی برای بدن و کبد به وجود بیاورد. روشهای سادهای برای کنترل چربی کبد در مراحل اولیه بیماری وجود دارد. بعضی از بیماران راهکارهای پزشکان را بهکار میبندند و برخی هم به مصرف داروهای گیاهی روی میآورند. برای درمان کبد چرب داروی گیاهی بهتر است یا پزشکی؟ در این مقاله بهطور کامل در مورد این موضوع توضیح میدهیم.
علت بیماری کبد چرب چیست؟
بیماری کبد چرب به دلایل مختلفی در بدن افراد بروز پیدا میکند. اما هنوز دلیل قطعی و مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است. سیستم بدن برخی افراد بهصورتی است که به جمع شدن چربی در کبد کمک میکند و در برخی موارد به سمت سیروز کبدی پیش میرود. اما بهطور کلی موارد زیر را میتوان با بروز کبد چرب مرتبط دانست:
- چاقی
- بالا بودن قند خون و دیابت
- بالا بودن میزان تریگلیسیرید یا همان چربی در خون
- مصرف مشروبات الکلی
- مصرف بیش از حد غذاهای چرب
- رژیم غذایی ناسالم
- کمتحرکی
- مصرف بیرویه دارو
- مقاومت بدن در برابر انسولین
علائم بیماری کبد چرب؛ چه زمانی دارو برای کبد چرب مصرف کنیم
بیماری کبد چرب مراحل مختلفی دارد. چربی بهمرور زمان در کبد تجمع میکند و با گذشت سالها میزان آن بیشتر میشود. این بیماری در نهایت میتواند منجر به سیروز یا نارسایی کبدی شود. مصرف داروهای کبد چرب در تمام مراحل مثل داروهای تنفسی باید زیر نظر پزشک انجام شود.
چربی کبد در ابتدا علامت خاصی ندارد و بهاحتمال زیاد در مراحل اولیه بدون علامت است. اما اگر بیمار سبک زندگی درستی نداشته باشد و چربی کبد هر روز بیشتر شود، علائمی مثل خستگی، کاهش وزن و احساس ضعف بروز میکند.
در خیلی از کشورها بهخصوص کشورهای پیشرفته بیماری کبد چرب شایع است. حدود 10 تا 30درصد افراد بزرگسال در این کشورها به بیماری کبد چرب مبتلا هستند. افراد بالای 50 سال و با اضافه وزن زیاد، بیشتر از بقیه به این بیماری مبتلا میشوند. بهعلاوه شیوع کبد چرب در آقایان دو برابر خانمها است. البته ریسک ابتلای خانمها هم با افزایش سن و شروع دوران یائسگی بیشتر میشود. بنابراین باتوجه به بدون علامت بودن این بیماری بهتر است برای تشخیص به موقع اقدام کنید و دنبال درمان فوری کبد چرب باشید.
بیماری کبد چرب چطور تشخیص داده میشود؟
کبد چرب در مراحل اولیه علائم خاصی ندارد. بنابراین برای تشخیص دقیق این بیماری باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکان از روشهای مختلفی برای تشخیص کبد چرب استفاده میکنند:
- روش سونوگرافی
- آزمایش آنزیمهای کبدی
- سیتی اسکن و سایر روشهای تصویربرداری
البته روش سیتیاسکن در موارد کمتری استفاده میشود. پزشک نتیجه آزمایشها را بررسی میکند، با توجه به میزان چربی کبد، توصیههایی ارائه میدهد و در نهایت دارو تجویز میکند.
راهکارهایی مفید برای کنترل بیماری کبد چرب
بیماری چربی کبد در مراحل اولیه قابل کنترل است. شما میتوانید با بهکار بستن توصیههای زیر تا سالها کبدی سالم داشته باشید:
- هر روز حداقل نیم ساعت ورزش کنید.
- مشروبات الکلی و سیگار را کنار بگذارید.
- از مصرف بیرویه و همینطور خودسرانه دارو پرهیز کنید.
- فشارخون، چربی و قند خون خود را بهطور مرتب تحت کنترل داشته باشید.
- مصرف غذاهای پرچرب و شیرین را کنار بگذارید.
- مصرف میوه و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- وزن خود را در حالت متعادل نگهدارید.
پزشکان مصرف دارو برای کبد چرب را در مراحل اولیه بیماری توصیه نمیکنند. آنها از بیماران میخواهند سبک زندگی خود را تغییر دهند و با رژیم غذایی سالم و تحرک کافی جلوی پیشرفت بیماری کبد چرب را بگیرند.
نظر دهید
برای افزودن دیدگاه باید وارد شوید .